EU Ecolabel

EU ECOLABEL

EU Ecolabel je službena eko-oznaka Europske unije. Ovim znakom označavanju se proizvodi i usluge sa smanjenim štetnim utjecajem na okoliš tijekom cijelog životnog ciklusa, u odnosu na slične ili iste proizvode i usluge iz iste skupine proizvoda. N-Elements prirodna sredstva sa znakom Ecolabel namijenjena su redovitom održavanju čistoće u domu. Za očuvanje okoliša iznimno je važno koristiti proizvode pod preporučenim uvjetima koje se nalaze na deklaraciji proizvoda.

S-Atea je postala osmi nositelj znaka Eu Ecolabel u Hrvatskoj. Jako smo ponosni što su naši proizvodi ispunili najveće europske kriterije sigurnosti i očuvanja okoliša. Pod svojim brendom N-Elements registrirana su tri prirodna sredstva za čišćenje, a to su:

Jedini razlog zašto i ostale naše proizvode nismo podvrgnuli testiranju za dobivanje ovog prepoznatljivog znaka je taj što još ne postoje mjerila za te grupe proizvoda.

N-Elements sredstvo za ciscenje podova Eu Ecolabel
N-Elements univerzalno prirodno sredstvo za ciscenje kupaone Eu Ecolabel
N-Elements univerzalno prirodno sredstvo za ciscenje Eu Ecolabel

Potrošači u Europskoj uniji sve više obraćaju pažnju na proizvode sa znakom zaštite okoliša. Na tržištu se već sada nalazi velik broj proizvoda koji se deklariraju kao „zeleni“. Stoga pri kupnji potrošači imaju nedoumice koji proizvod odabrati, odnosno koji je stvarno „zelen“ u punom smislu riječi.  Svrha EU Ecolabel oznake je olakšati prepoznavanje onih proizvoda koji su zaista „zeleni“, tj. izdvojiti proizvode i proizvođače koji su uložili ogromne napore kako bi udovoljili svim standardima zaštite okoliše propisanima zakonodavnim okvirom.

Mjerila za dodjelu eko-znaka su posebno definirana za različite grupe proizvoda. Temelje se na stručnim i znanstvenim parametrima utjecaja proizvoda ili usluge na okoliš. Mjerila se odnose na sveukupni životni ciklus proizvoda, od prikupljanja i obrade sirovina, proizvodnje, pakiranja, prijevoza, uporabe, sve do završnog trenutka kada proizvod, odnosno ambalaža postane otpad. Prema mjerilima, na temelju kojih se proizvodi ocjenjuju, samo 20 – 30 % proizvoda na europskom tržištu može udovoljiti tim zahtjevima, a mi smo jedni od njih.

Oslonite se na prirodu.

Oslonite se na N-Elements.